PČELICA SPELICA

14.05.2016. 18:48

U petak i subotu,  13. i 14. svibnja održano je natjecanje u spelovanju (sricanju) riječi na engleskom jeziku nazvano Pčelica Spelica. I ove su se godine naši učenici pokazali uspješnima.

Pročitaj više...

POSJETILI SMO... OSIJEK - DRUGI RAZREDI

10.05.2016. 18:44

U utorak 10. svibnja učenici 2.-ih razreda u pratnji svojih razrednica Suzane, Edite i Višnje te školske knjižničarke Vlaste posjetili su Osijek. U sklopu terenske nastave obišli su i upoznali dječji odjel Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku te sudjelovali u radionici o obitelji koju je priredila tamošnja knjižničarka Suzana. Tom prigodom pokazala im je neke zanimljive naslove knjiga koje su mogli razgledati i pročitati. Nakon toga, bilo je vremena i za igru. Učenicima se jako svidjela knjižnica te su uživali u igraonici dječjeg odjela.

Pročitaj više...

VITEZ U ŠKOLI

09.05.2016. 09:03

Kakav je bio život srednjovjekovnih vitezova i dama? Kako su gradili svoje dvorce, od čega, ali i zašto tako velike i čvrste? Kako se živjelo u srednjovjekovnim gradovima? Jesu li tada postojale škole organizirane kao danas? Samo su neke od tema iz svijeta srednjega vijeka o kojima su učenici 6.b razreda na satu povijesti istraživali podijeljeni u skupine, a rezultate svoga rada prikazali na plakatima te prezentirali jedni drugima.

Pročitaj više...

PŠ IVANOVAC POSJETILA DVD IVANOVAC

04.05.2016. 18:59

Dan svetog Florijana obilježava se svake godine 4. svibnja. Taj dan posebno je svečan u svim vatrogasnim zajednicama i društvima jer je Sveti Florijan proglašen zaštitnikom vatrogasaca.  Tako i svih hrvatski vatrogasci toga dana proslavljaju svoj dan. 

Pročitaj više...

MEĐUNARODNI DAN PLESA 2016.

29.04.2016. 14:45

Svake godine 29. travnja obilježavamo Međunarodni dan plesa. Toga dana, utemeljenoga od strane UNESCO-a 1982. godine, brojni zaljubljenici u ples i glazbu slave ples i pokret kao umjetnost ali ne samo umjetnost, već i kao dio životne svakodnevice.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti