OSVRT NA PISANJE MEDIJA O DOGAĐANJU NAKON NATJECANJA ERSTE PLAVA LIGA 2015

22.05.2015. 19:41

Sportsko natjecanje Erste plava liga 2015 koje se održalo 29. travnja 2015. godine u Osijeku na Gradskom vrtu nije bilo u organizaciji Škole, niti je Škola organizirala prijevoz na navedeno natjecanje. Škola je podržala inicijativu organizatora i plemenitu namjeru uključivanja što većeg broja djece u aktivnosti koje promiču zdrav način života i bavljenje sportom, a koja je imala o potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natjecanje je bilo dobrovoljno i na njemu su mogla sudjelovati samo ona djeca kojima su roditelji potpisali suglasnost organizatoru, a ne Školi. S obzirom da su dosadašnjih godina roditelji sami odvozili djecu na natjecanje, organizator je ponudio mogućnost ustupanja besplatnog prijevoza za svu zainteresiranu djecu od 3. do 6. razreda, jer je cilj bio i što masovnije sudjelovanje djece-sportaša. Škola je svim učenicima koji su bili zainteresirani omogućila sudjelovanje uz opravdani izostanak s redovite nastave. Učitelj TZK dobrovoljno je preuzeo ulogu pratitelja učenika na natjecanje u vrijeme kad nije imao nastavu i na natjecanju nije sudjelovao u ime Škole.

Nakon saznanja o događaju da je jedan od sudionika natjecanja, učenik 3. razreda naše Škole, ostavljen na mjestu održavanja natjecanja, učitelj je izrazio iskreno žaljenje i preuzeo apsolutnu odgovornost za svoj propust. Iako učitelj na natjecanje nije išao u ime Škole, niti je Škola organizirala natjecanje i bila odgovorna za organizaciju prijevoza, učitelj je sankcioniran od strane ravnatelja upozorenjem s obzirom na mogućnost otkazivanja ugovora o radu jer je svojim propustom djelovao na štetu djeteta koje je učenik naše Škole i ustanove u kojoj taj učitelj radi. Cijeli postupak uključivanja Škole, učenika i učitelja u natjecanje Erste plava liga, kao i cijeli postupak koji je Škola provela nakon saznanja što se dogodilo poslije natjecanja, detaljno je proučila Prosvjetna inspekcija u svom nadzoru te zaključila da nema nepravilnosti niti u jednom od postupaka i da se na ovaj slučaj ne odnosi primjena Pravilnika o provođenju izleta, ekskrzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

Svi djelatnici Osnovne škole „Antunovac“ svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno i uvijek na dobrobit i korist učenika. Svi oblici izvanučionične nastave, izleta i ekskurzija koji se planiraju u okviru rada Škole, organiziraju se sukladno Pravilniku o izvođenju izleta, ekskruzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole i sukladno ostalim propisima i zakonima. U provođenju tih aktivnosti do sada nije bilo nikakvih nepravilnosti bilo u organizaciji ili u samom provođenju aktivnosti.

Učitelj TZK do sada je uvijek besprijekorno organizirao i vodio djecu na sportska natjecanja u okviru rada Školskog sportskog društva Antun ¨07. Učitelj je savjestan djelatnik koji promiče sportski duh kod učenika i do sada nije bilo nikakvih pritužbi na njegov rad u ovoj Školi. Navedeni događaj i medijsko izvještavanje također su duboko potresli učitelja koji je svjestan svog propusta za kojim iskreno žali.

Cilj svih zaposlenika u Osnovnoj školi „Antunovac“ uvijek je bio i biti će dobrobit svih njezinih učenika i što veća suradnja s roditeljima. Na tome ćemo, poučeni ovim događajem, raditi još predanije.

 

                                                                                                                                                                                                    Ravnatelj

                                                                                                                                                                                              Tomislav Duk, prof.

Pročitaj više...

TERENSKA NASTAVA - SREDNJOVJEKOVNI ZAGREB

05.05.2015. 19:02

U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta „Zagonetni srednji vijek“ učenici 6.-ih i 7.-ih razreda u utorak su 5. svibnja 2015. godine posjetili grad Zagreb.

Pročitaj više...

POSJET DVD-U IVANOVAC NA SV. FLORIJANA

04.05.2015. 18:57

Učenici razredne nastave područne škole u Ivanovcu u pratnji svojih učiteljica posjetili su, već tradicionalno, 4. svibnja 2015. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Ivanovca.

Pročitaj više...

DRUŽENJE SA ŽIVOTINJAMA U PŠ IVANOVAC

30.04.2015. 18:44

U našoj smo područnoj školi u Ivanovcu ugostili predstavnike Udruge za  zaštitu ptica iz Čepina, točnije njihovog predsjednika gospodina Zvonka Sušenku koji nas je posjetio u četvrtak 30. travnja 2015.

Pročitaj više...

POSJETILI SMO DJEČJI VRTIĆ SNJEGULJICA U ANTUNOVCU

30.04.2015. 18:39

U četvrtak 30. travnja 2015. godine učenici 1.a i 1.c te 2.a u pratnji svojih učiteljica Suzane, Martine i Irme posjetili su Dječji vrtić Snjeguljica u Antunovcu. Odlučili su upoznati nove, buduće školarce te im približiti školski život i pojasniti kako je to biti učenik. 

Pročitaj više...

Arhiva vijesti