BILI SMO U MALIM MAŠKARAMA

28.02.2017. 22:45

Dan uoči Pepelnice (čiste srijede) kojom započinje razdoblje Korizme, na pokladni utorak cijela je naša škola bila zamaskirana. Toga dana u našim su klupama razredne nastave u matičnoj i područnoj školi sjedile brojne vile, princeze iz bajki, mačke, ratnici, policajci, gusari, vještice…

Pročitaj više...

MAŠKARE - ŽIVIMO BAJKE

28.02.2017. 22:20

Pokladni utorak obilježili su i naši učenici predmetne nastave, također maškarani, ali uz određen razredni zadatak. Kako bi maškare bile drugačije i učenicima zanimljive, učiteljica Ana osmislila je razredno maskiranje a tema su bile bajke koje smo slušali u najranijem djetinjstvu. Tri tjedna ranije, pod velikim odmorom, predstavnik svakoga razreda izvukao je papirić na kojemu se nalazio naziv bajke koju će taj razred morati uprizoriti i u čije će se likove morati maskirati.

Pročitaj više...

DAN RUŽIČASTIH MAJICA 2017.

22.02.2017. 20:36

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja. Ideja je nastala u znak protesta zbog incidenta koji se dogodio u jednoj školi. Inicijativom školskih kolega na konstruktivan je i inteligentan način riješeno sustavno zlostavljanje dječaka, posvećenog podršci liječenju teško bolesne majke.

Pročitaj više...

VALENTINOVO I KARAOKE 2017.

14.02.2017. 20:27

I ove smo godine najzaljubljeniji dan u godini, 14. veljače, dan Valentinova, u našoj školi proslavili ljubavnim porukama i podjelom ljubavne pošte. Svi učenici imali su priliku poslati pismo sa simpatičnim porukama osobama koje im se sviđaju ili do kojih im je stalo. Najviše pisama dobila je učenica Gabrijela Prpić koja je nagrađena i slatkom nagradom.

Pročitaj više...

SUSRET S PISCEM - MIRO GAVRAN

10.02.2017. 19:15

U petak 10. veljače tijekom 4.-og sata u našoj je školi održan susret s poznatim hrvatskim piscem Mirom Gavranom.

Miro Gavran hrvatski je dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade. Djela su mu prevedena na 38 jezika. Njegove knjige imale su više od 200 izdanja u zemlji i inozemstvu. Po njegovim dramama i komedijama nastalo je više od 300 kazališnih premijera širom svijeta, a vidjelo ih je više od tri milijuna ljudi. Jedini je živući dramatičar u Europi kojemu je posvećen i kazališni festival Gavranfest, izvan zemlje rođenja, na kojem se igraju isključivo predstave nastale po njegovim tekstovima.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti