OSVRT NA PISANJE MEDIJA O DOGAĐANJU NAKON NATJECANJA ERSTE PLAVA LIGA 2015

22.05.2015. 19:41

Sportsko natjecanje Erste plava liga 2015 koje se održalo 29. travnja 2015. godine u Osijeku na Gradskom vrtu nije bilo u organizaciji Škole, niti je Škola organizirala prijevoz na navedeno natjecanje. Škola je podržala inicijativu organizatora i plemenitu namjeru uključivanja što većeg broja djece u aktivnosti koje promiču zdrav način života i bavljenje sportom, a koja je imala o potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natjecanje je bilo dobrovoljno i na njemu su mogla sudjelovati samo ona djeca kojima su roditelji potpisali suglasnost organizatoru, a ne Školi. S obzirom da su dosadašnjih godina roditelji sami odvozili djecu na natjecanje, organizator je ponudio mogućnost ustupanja besplatnog prijevoza za svu zainteresiranu djecu od 3. do 6. razreda, jer je cilj bio i što masovnije sudjelovanje djece-sportaša. Škola je svim učenicima koji su bili zainteresirani omogućila sudjelovanje uz opravdani izostanak s redovite nastave. Učitelj TZK dobrovoljno je preuzeo ulogu pratitelja učenika na natjecanje u vrijeme kad nije imao nastavu i na natjecanju nije sudjelovao u ime Škole.

Nakon saznanja o događaju da je jedan od sudionika natjecanja, učenik 3. razreda naše Škole, ostavljen na mjestu održavanja natjecanja, učitelj je izrazio iskreno žaljenje i preuzeo apsolutnu odgovornost za svoj propust. Iako učitelj na natjecanje nije išao u ime Škole, niti je Škola organizirala natjecanje i bila odgovorna za organizaciju prijevoza, učitelj je sankcioniran od strane ravnatelja upozorenjem s obzirom na mogućnost otkazivanja ugovora o radu jer je svojim propustom djelovao na štetu djeteta koje je učenik naše Škole i ustanove u kojoj taj učitelj radi. Cijeli postupak uključivanja Škole, učenika i učitelja u natjecanje Erste plava liga, kao i cijeli postupak koji je Škola provela nakon saznanja što se dogodilo poslije natjecanja, detaljno je proučila Prosvjetna inspekcija u svom nadzoru te zaključila da nema nepravilnosti niti u jednom od postupaka i da se na ovaj slučaj ne odnosi primjena Pravilnika o provođenju izleta, ekskrzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole.

Svi djelatnici Osnovne škole „Antunovac“ svoj posao obavljaju profesionalno i odgovorno i uvijek na dobrobit i korist učenika. Svi oblici izvanučionične nastave, izleta i ekskurzija koji se planiraju u okviru rada Škole, organiziraju se sukladno Pravilniku o izvođenju izleta, ekskruzija i drugih odgojno-obrazovnih aktivnosti izvan škole i sukladno ostalim propisima i zakonima. U provođenju tih aktivnosti do sada nije bilo nikakvih nepravilnosti bilo u organizaciji ili u samom provođenju aktivnosti.

Učitelj TZK do sada je uvijek besprijekorno organizirao i vodio djecu na sportska natjecanja u okviru rada Školskog sportskog društva Antun ¨07. Učitelj je savjestan djelatnik koji promiče sportski duh kod učenika i do sada nije bilo nikakvih pritužbi na njegov rad u ovoj Školi. Navedeni događaj i medijsko izvještavanje također su duboko potresli učitelja koji je svjestan svog propusta za kojim iskreno žali.

Cilj svih zaposlenika u Osnovnoj školi „Antunovac“ uvijek je bio i biti će dobrobit svih njezinih učenika i što veća suradnja s roditeljima. Na tome ćemo, poučeni ovim događajem, raditi još predanije.

 

                                                                                                                                                                                                    Ravnatelj

                                                                                                                                                                                              Tomislav Duk, prof.

Pročitaj više...

TERENSKA NASTAVA 2. RAZREDA U OSIJEKU

20.05.2015. 15:46

Učenici 2. a i b razreda naše škole u pratnji svojih učiteljica Irme i Dubravke te knjižničarke Vlaste bili su u srijedu 20. svibnja 2015. u Osijeku. U sklopu terenske nastave posjetili su Gradsku i sveučilišnu knjižnicu Osijek gdje su posjetili dječji odjel knjižnice te su razgledali neke zanimljive knjige koje im je priredila knjižničarka. 

Pročitaj više...

SUDJELOVALI SMO NA NATJECANJU "PČELICA SPELICA"

15.05.2015. 15:52

I ove je godine u organizaciji OŠ Tina Ujevića iz Osijeka održano natjecanje u spelovanju engleskih riječi na kojemu smo uspješno sudjelovali i mi.

U petak 15. svibnja 2015. u prostorijama Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku održano je natjecanje pod nazivom „Pčelica spelica“. Riječ je o natjecanju kojim se provjerava učenikovo pravilno pojedinačno izgovaranje glasova određene engleske riječi, odnosno slovkanju. 

Pročitaj više...

TERENSKA NASTAVA - SREDNJOVJEKOVNI ZAGREB

05.05.2015. 19:02

U sklopu ovogodišnjeg školskog projekta „Zagonetni srednji vijek“ učenici 6.-ih i 7.-ih razreda u utorak su 5. svibnja 2015. godine posjetili grad Zagreb.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti