Building a Positive Learning Environment - IZVJEŠĆE SA CIPRA

Učiteljica Marijana Butor i knjižničarka Vlasta Stubičar sudjelovale su od 28. listopada do 2. studenoga 2023. godine na edukaciji u Limassolu na Cipru. Naziv tečaja bio je „Izgradnja pozitivnog okružja/ozračja za učenje: menadžment u učionici, komunikacijske vještine i učinkovito učenje i poučavanje“.

Grupu je činilo 13 učitelja iz Mađarske, Španjolske, Njemačke, Estonije i Hrvatske. Predavačica je bila Zara Keady, koja je vodila predavanja i radionice te je ujedno s nama podijelila i svoje četrdesetgodišnje iskustvo rada s djecom u različitim dijelovima svijeta kao i u različitim uvjetima rada.

U šest dana tečaja ponovili smo i podsjetili se teorijskih činjenica kako izgraditi/stvoriti pozitivno ozračje u učionici i školi uopće. Usvojili smo i praktične vještine kako integrirati aktivnosti i implementirati programe u sva područja kurikuluma i života škole. Najvrijednije su bile rasprave među sudionicima, razgledavanja i obilasci znamenitosti otoka kao i grupni rad obogaćen razmjenom ideja i iskustava među sudionicima.

Tijekom cijelog tečaja, naglasak je bio na komunikaciji i razvijanju te usavršavanju komunikacijskih vještina učitelja te na što sve trebamo obratiti pozornost da bi naša komunikacija u učionici i radu s učenicima bila uspješnija a učenici zadovoljniji.

Fotografirale i izvijestile: Marijana Butor i Vlasta Stubičar