OBJEDINJENE OBAVIJESTI U VEZI CORONA VIRUSA I ONLINE NASTAVE

15.03.2020. 10:21

Ovdje ćemo objavljivati sve novosti i obavijesti vezane za corona virus i prekid redovite nastave, ostale upute i pristup online nastavi i pristup virtualnim učionicama, a sve radi lakšeg i preglednijeg informiranja.

----------------------------------------------------------------------

24.03.2020.  22:27

EVIDENTIRANJE PRISUTNOSTI UČENIKA U VIRTUALNIM UČIONICAMA

Od srijede 25.3.2020. učenici od 5. do 8. razreda bit će dužni evidentirati svoju prisutnost u virtualnim učionicama svakog predmeta kojeg toga dana imaju po rasporedu. Evidenciju prisutnosti postavlja predmetni učitelj u kanalu EVIDENCIJA PRISUTNOSTI, a prisutnost se evidentira odgovorom/reply na poruku učitelja kojom poziva učenike da se evidentiraju. Učenici moraju evidentirati svoju prisutnost do 12.00 sati. Učeniku koji ne evidentira svoju prisutnost u predmetima koje tog dana ima prema rasporedu upisat će se izostanak za taj sat u e-dnevnik i roditelj će ga morati opravdati.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

23.03.2020.  12:03

UPOZORENJE UČENICIMA KOJI NE IZVRŠAVAJU SVOJE OBVEZE U VIRTUALNIM UČIONICAMA

Upozoravaju se učenici koji ne izvršavaju redovito svoje obveze u virtualnim učionicama da će se od danas pa nadalje ne izvršavanje zadataka u roku koji je zadao učitelj u virtualnoj učionici tretirati kao izostanak s nastave i evidentirati u e-dnevnik. Svi učenici su do sada mogli prijaviti eventualne tehničke poteškoće, konzultirati se međusobno ili sa školom putem e-maila ili telefona. Svima koji su to napravili smo pomogli koliko smo mogli. Učenicima su pripremljene detaljne upute za rad i slanje zadataka, a sve su mogli pitati i u svojim virtualnim učionicama. Lijenost ili nemar u traženju rješenja za bilo kakav problem neće se više tolerirati.

Isto vrijedi i za učenike u razrednoj nastavi koji su dužni pratiti upute svojih učiteljica putem komunikacijskih kanala koje su učitelji razredne nastave uspostavili. Roditelji su dužni biti u kontaktu s učiteljima razredne nastave te slati povratne informacije o radu učenika. Izostanak komunikacije roditelja ili učenika u razrednoj nastavi s učiteljem i ne slanje povratnih informacija smatrati će se također izostankom s nastave i evidentirati će se u e-dnevnik. 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

20.03.2020. 09:46

NOVO RADNO VRIJEME ŠKOLE OD 20.03.2020.

DEŽURSTVO U ŠKOLI

PONEDJELJAK – PETAK

7.00 – 15.00

RAVNATELJ U ŠKOLI

PONEDJELJAK – PETAK

8.00 – 12.00

TAJNIŠTVO I RAČUNOVODSTVO U ŠKOLI

PONEDJELJAK – PETAK

8.00 – 12.00

U SLUČAJU POTREBE OSOBNOG DOLASKA

PRETHODNO SE NAJAVITI NA BROJ 278-899 ILI NA E-MAIL ured@os-antunovac.hr

PRIDRŽAVATI SE MJERA ZAŠTITE I DRŽATI ODSTOJANJE OD 2 m

KOMUNIKACIJA STRANAKA SA ŠKOLOM

PUTEM E-MAILA: ured@os-antunovac.skole.hr

TELEFONOM: 278-899 (7.00-15.00)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

19.03.2020. 09:39

E-mail adrese skole.hr već duže vrijeme imaju problema s primanjem i slanjem e-mailova. Tako ne radi trenutno ni službena adresa škole, kao ni adrese učitelja preko Carneta. 

Privremeno u slučaju nužde možete školu kontaktirati na adresu tomiliduke@gmail.com dok službene e-mail adrese ne prorade. 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18.03.2020. 08:05

CARNET PROBLEM
Ukoliko se učenicima pri upisivanju lozinke u Carnet sustavu pojavi greška Neobrađena iznimka molimo da se strpe i pokušaju kasnije tijekom dana. Greška je u Carnetu i nije važno kada se učenici tijekom dana uključe u učionicu. Važno je izvršiti postavljene zadatke. Isti problem imaju i učitelji s Carnetom.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.032020. 15:17

POČETAK ONLINE NASTAVE

Dragi učenici i roditelji, od sutra započinje online nastava u našim virtualnim učionicama. Do kraja današnjeg dana nadamo se da će se svi učenici uspjeti prijaviti u svoje virtualne učionice, a do sada ih je to uspjelo više od 95%. Od sutra, pa nadalje za vrijeme trajanja online nastave važno se pridržavati sljedećih uputa:

1. RASPORED SATI PREDMETA OD 5. do 8. razreda je isti kao raspored sati koji učenici imaju u školi. Dakle sutra svi imaju predmete koje bi imali da se nastava odvija u školi. U slučaju promjene rasporeda učenici će o tome bit obavješteni u njihovim virtualnim učionicama u učionici SAT RAZREDNIKA. 

2. ONLINE NASTAVA odvijat će se tako da će učitelji u virtualnim učionicama učenicima postaviti zadatke koje treba riješiti do roka kojeg učitelji odrede u zadatku. Zbog opterećenosti interneta učitelji će učenicima dati rok od najmanje 2 dana za rješavanje nekog zadatka. Učenici su dužni svaki dan provjeravati zadatke u onim virtualnim učionicama u kojima taj dan po školskom rasporedu imaju nastavu.

3. EVIDENTIRANJE PRISUTNOSTI NA ONLINE NASTAVI vršit će se na način da će se učenik smatrati prisutnim na nastavi ako je u roku riješio i predao zadatke iz virtualne učionice. Ukoliko učenik ne riješi zadatke u roku, smatrat će se kao da nije bio prisutan na nastavi i roditelj će ga morati opravdati.

4. OCJENJIVANJE UČENIKA se neće vršiti tijekom online nastave.

5. KOMUNIKACIJA UČENIKA s razrednicima odvija se u virtualnoj učionici SAT RAZREDNIKA.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17.03.2020. 10:32

TESTIRANJE SUSTAVA MICROSOFT TEAMS ZA PREDMETNU NASTAVU
Danas tijekom dana testirati će se sustav Microsoft Teams. Stoga molimo sve učenike da tijekom dana uđu u sve svoje predmete, provjere jesu li im svi predmeti na popisu te se jave razredniku porukom u učionici sata razrednika i pogledaju imaju li već neke zadatke u nekim predmetima.

Ukoliko se još netko nije registrirao na Office 365 molimo neka to danas učini što prije.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.032020. 21:38

Učenici 3.A razreda sukladno dogovoru učiteljice i učenika svoje radne zadatke obavljaju putem web stranice https://sites.google.com/view/oantunovac3a/ prema redovitom školskom rasporedu.

Raspored za predmetnu nastavu za UTORAK na Sportskoj TV


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

16.3.2020. 9:38


 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.03.2020. 23:22

Sustav prijave u Office 365 je proradio te se učenici mogu početi prijavljivati. Sustav radi usporeno zbog velikog broja prijava. Stoga imajte strpljenja. Sve će se srediti do srijede.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 
 
15.03.2020.  15:48
 

ORGANIZACIJA NASTAVE I VIRTUALNIH UČIONICA – NOVO !!!

Sukladno novim obavijestima iz Ministarstva znanosti i obrazovanja organizacija nastave od ponedjeljka ide na sljedeći način:

1. Svi učenici od 1. do 4. razreda prate obrazovani program na HRT 3 od ponedjeljka 16.3.2020. prema rasporedu koji smo objavili na ovim web stranicama. Od 1. do 4. razreda nema online nastave nego samo nastava putem televizije.

2. Svi učenici od 5. do 8. razreda od ponedjeljka 16.3.2020. do srijede 18.3.2020. prate obrazovni program na sportskoj televiziji.

3. Od ponedjeljka do srijede vrši se uspostava i testiranje online nastave i virtualnih učionica, odnosno nema online nastave.

4. U ponedjeljak 16.3.2020. objavit ćemo ovdje koju platformu za online nastavu će učenici koristiti, odnosno hoće li koristiti Office 365 ili Google Classroom. Budući da sustav Office 365 ima problem s registracijom učenika, ukoliko dođe do promjene na Google Classroom ovdje ćemo također objaviti detaljne upute kako se prijaviti i registrirati.

5. Online nastava od srijede neće se odvijati u realnom vremenu. Učenici neće morati svi biti u isto vrijeme online u učionicama, već će im učitelji pripremiti radne materijale i zadatke koje će postaviti u virtualne učionice predmeta. Te zadatke će učenici morati riješiti tijekom dana i poslati povratnu informaciju učiteljima u virtualnoj učionici.

6. Pratit će se prisustvo učenika u virtualnoj učionici, tj. njihovo redovito izvršavanje zadataka. Ukoliko učenik tijekom dana ne izvrši zadatke roditelj će morati opravdati učenika kao da nije bio na nastavi.

7. Raspored predmeta online nastave objavit ćemo u utorak na ovoj web stranici. Osim materijala koje je pripremilo Ministarstvo prema jedinstvenom rasporedu za cijelu RH, učenici će dobivati i materijale i zadatke od svojih učitelja.

8. Učenici će moći stupiti u kontakt s predmetnim učiteljem u učionici u vrijeme i na način kako budu dobili informaciju od učitelja u svojim online učionicama.

9. Učenici su obvezni tijekom komunikacije i rada u online učionicama pridržavati se pravila primjerenog ponašanja. Svaki oblik neprimjerene komunikacije ili sadržaja koji učenik objavljuje bit će sankcioniran pedagoškim mjerama kao i u školi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15.03.2020. 10:37

Preporuke Zagrebačkog psihološkog društva u vezi pružanja podrške djeci oko corona virusa --> POGLEDAJ
 
 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
15.03.2020. 01:00
 
UKOLIKO SE DO PONEDJELJKA NE OTKLONI KVAR U SUSTAVU PRIJAVA NA OFFICE 365 OBJAVIT ĆEMO DETALJNE UPUTE ZA PRIJAVU NA DRUGU PLATFORMU S VIRTUALNIM UČIONICAMA GOOGLE CLASSROOM

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
15.03.2020. 00:10

Za pristup virtualnoj učionici potrebno se registrirati carnetovim podatcima na Office 365 na linku https://office365.skole.hr/

U slučaju da se ne možete prijaviti ili registrirati na gornji link, pokušajte na https://www.office.com/ ili preuzeti aplikaciju microsoft teams na linku https://products.office.com/hr-hr/microsoft-teams/download-app i prijaviti se u aplikaciji na računalu ili tabletu ili mobitelu. Grešku možete prijaviti i na e-mail Carneta helpdesk@carnet.hr

Zbog ogromnog broja prijava učestale su poteškoće pri registraciji, budući da se registriraju svi učenici u Hrvatskoj. Ukoliko se javlja greška potrebno je zatvoriti preglednik i pokušati malo kasnije ponovno i to ponoviti više puta. Ukoliko se do ponedjeljka ne uspijete prijaviti i registrirati molimo da nam to javite na mail ured@os-antunovac.skole.hr

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

14.03.2020. 15:05

Zbog neposredne opasnosti od corona virusa (zaražene osobe u Ernestinovu) i preporuci civilnog stožera Općine Antunovac obavještavamo sve da će škola u Antunovcu i Ivanovcu u ponedjeljak 16.3.2020. biti potpuno zatvorena zbog provedbe dezinfekcije svih prostorija.

Molimo sve roditelje učenika od 1. do 4. razreda koji nemaju mogućnost organizirati čuvanje djece da u ponedjeljak nikako ne dovode djecu u školu. 

Ujedno obavještavamo sve korisnike sportske dvorane (odbojkašice, nogometaše, rekreativce) da su svi termini korištenja dvorane do daljnjega otkazani. O mogućem ponovnom korištenju dvorane korisnici će bit obaviješteni od strane škole.  

Otkazuju se i planirani upisi učenika u 1. razred za sljedeću školsku godinu. O ponovnom početku procesa upisa bit ćete na vrijeme obaviješteni putem ove web stranice.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.03.2020. 14:41

Nastavno na prethodnu obavijest o prekidu redovite nastave donosimo upute Ministarstva znanosti i obrazovanja te sukladno tome i online nastava započinje u ponedjeljak, a ne u utorak kako je bilo prethodno najavljeno u obavijesti.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

13.03.2020. 13:21

Poštovani,

 
Redovita nastava u Osnovnoj školi "Antunovac" prekida se od ponedjeljka 16.3.2020. Nastava za učenike od 1. do 4. razreda odvijati će se na programu HRT3 svakodnevno. Nastava za učenike od 5. do 8. razreda odvijati će se on-line sukladno uputama koje su učenici dobili u školi. Nastava putem interneta započeti će od utorka 17.3.2020. godine, a u ponedjeljak će se vršiti testiranje i formiranje virtualnih učionica.
Škola će i u vrijeme prekida nastave biti otvorena u redovitom radnom vremenu.
Sve upute o virtualnim učionicama nalaze se na ovoj web stranici pod izbornikom ONLINE NASTAVA.
O svim daljnjim informacijama vezanima za ponovni početak nastave obavijestiti ćemo vas putem ove web stranice.
 

Za sve upite javite se isključivo e-mailom na adresu ured@os-antunovac.skole.hr

Pročitaj više...

NASTAVA NA DALJINU U SLUČAJU ZATVARANJA ŠKOLA

13.03.2020. 02:01

Slijedom uputa Ministarstva znanosti i obrazovanja izvršene su tehničke pripreme za održavanje nastave na daljinu u slučaju zatvaranja školskih ustanova u Osječko-baranjskoj županiji.

Upute i napomene za virtualne učionice kao i linkovi za virtualne učionice za svaki razred i svaki predmet nalaze se na ovoj web stranici pod izbornikom ONLINE NASTAVA.

 

Pročitaj više...

UPUTE U VEZI PREVENCIJE VIRUSA Covid-19

11.03.2020. 12:55

Svi djelatnici, učenici i posjetitelji školske ustanove dužni su se pridržavati sljedećih mjera opreza i prevencije.

Pročitaj više...

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA "GLAGOLJICOM PO SVIJETU"

10.03.2020. 23:18

Od 9. do 20. ožujka 2020. godine u našoj se školi nalazi izložba učeničkih radova na temu glagoljice iz 11 škola Republike Hrvatske i škole iz Bosne i Hercegovine. Izložba je, povodom Dana hrvatske glagoljice i glagoljaštva (22. veljače), otvorena u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu.

Pročitaj više...

PROJEKT 100. DAN ŠKOLE

05.03.2020. 23:16

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre te međupredmetne korelacije i aktivnosti.
Učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s Planom i programom i Godišnjim izvedbenim kurikulumom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Pročitaj više...

Arhiva vijesti