OBAVIJEST O POČETKU PREDUPISA

NOVI PLAN UPISA UČENIKA U 1.RAZRED ZA ŠKOLSKU 2024./2025.GODINU - POČETAK ELEKTRONIČKIH UPISA UČENIKA

Roditelji djece obveznika upisa u osnovnu školu za školsku 2024./2025.godinu (djeca rođena u razdoblju od 1.travnja 2017. do 31. ožujka 2018.godine) upise u 1. razred obavljaju elektroničkim putem. 

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole.

Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Po prijavi, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole iii odabir druge škole od one kojoj pripada prema upisnom području.

U sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani.

Roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine javiti školi koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. 

Informacije o terminu i tijeku liječničkog pregleda, psihologijskog testiranja i razgovora spedagoginjom, roditelji će dobiti nakon završetka prijava, odnosno nakon 31. ožujka putem kontakt podataka navedenih u prijavi. 

Roditelji čija djeca nisu trenutno uključena u redovni program vrtića, obvezni su se javiti se vrtićima u Antunovcu i Ivanovac, a zbog upisa u program obveznog predškolskog minimuma.

Molimo pročitati NOVI Plan upisa u 1. razred na području Osječko baranjske županije (za školsku 2024./2025.godinu) koji se nalaz u OVDJE.

Sve dodatne informacije možete dobiti na 031/278-892 (ured pedagoginje i psihologinje).