BICIKLIJADA DO VOĆNJAKA

28.09.2018. 21:28

Tradicionalna terenska nastava učenika razredne nastave područne škole u Ivanovcu i odlazak u obližnji voćnjak obitelji Milas nedaleko Ivanovca i ove je jeseni održana u petak 28.rujna. Toga su se dana svi učenici, u pratnji svojih razrednica, uputili biciklima u obilazak voćnjaka.

U voćnjaku su učenici doznali nešto više o raznim sortama jabuka, njihovim hranjivim vrijednostima ali i o načinima branja. U razgovoru s radnicima, također su doznali puno toga i o jesenskim poslovima u voćnjaku. Osim što su upoznali  vrste  jabuka  i  hranjivu  vrijednost  jabuka, učenici su mogli jabuke i kušati te tako stvarati pravilne prehrambene navike.

Cilj je terenske  nastave, uz stvaranje pravilnih prehrambenih navika, vožnja  bicikla  mjestom/prirodom  do  voćnjaka,  te  poticanje  želje  kod  učenika  da  što  više  i  dulje slobodno  vrijeme  provode  u  kretanju  na  svježem zraku. Pored toga, važno je osvijestiti učenike  o spoznaji  značaja  tjelesne  aktivnosti  za  zdravlje  i  pravilan  razvoj  tijela.