PROJEKT 100. DAN ŠKOLE

05.03.2020. 23:16

Stoti dan škole projekt je koji se obilježava tradicionalno u brojnim europskim zemljama. Dan je zamišljen kao dan bez školskih udžbenika kroz igre te međupredmetne korelacije i aktivnosti.
Učenici kroz vođene aktivnosti ostvaruju obrazovno-odgojne ciljeve i ishode u skladu s Planom i programom i Godišnjim izvedbenim kurikulumom, razvijaju temeljne kompetencije te samostalnim i timskim radom razvijaju socijalne i građanske vještine, znanja i stavove na osobnoj i društvenoj razini.

Tako su učenici 1.a, 2.a i 3.a razreda naše škole 5. ožujka obilježili 100. dan škole. Zajedno sa svojim učiteljicama Majom, Suzanom i Marijanom proslavili su sva svoja postignuća u prvih sto dana nastave pa je sve, u skladu s tim, bilo u znaku broja 100.

Izrađivali smo plakate s „nečega“ 100, rješavali 100 matematičkih zadataka, izvodili 100 vježbi, ispisivali 100 imenica, stvarali rebuse za riječi koje u sebi imaju riječ sto i na kraju sve začinili natjecanjem u kojem smo ponovili sva znanja koja smo stekli u ovih sto dana. Ponosno smo nosili bedževe „Preživjeli prvih 100 dana!“ i dobro se zabavljali.

Za neke učenike je ovo bio prvo sudjelovanje u ovom projektu, za neke drugi put, a naši trećaši već treću godinu obilježavaju ovaj dan i svi potvrđuju slogan – STOTI DAN ŠKOLE I DJECA SE VOLE!

Tekst i fotografije priredila: Marijana Butor