DODATNA OBAVIJEST U VEZI POČETKA NASTAVE U ŠKOLI ZA UČENIKE OD 5. DO 8. RAZREDA

06.12.2020. 20:44

Odluka o prelasku na rad škole prema modelu B za učenike od 5. do 8. razreda donesena je u suglasnosti i koordinaciji s drugim školama na području naše županije i s Uredom za obrazovanje Osječko-baranjske županije. Sukladno toj odluci sljedeća dva tjedna je predviđeno održavanje nastave uživo u školi za učenike od 5. do 8. razreda, a zadnji tjedan pred Božić ponovno online. Kako do sada nije bilo nikakvih drugih dogovora na razini škola ili uputa od strane Osječko-baranjske županije kao osnivača škola o prelasku na model C (nastava samo online), nastava se dalje održava prema trenutno važećoj odluci prema kojoj učenici od 7. do 18. prosinca idu na nastavu u školu. Ukoliko u narednim danima dođe do promjene u načinu održavanja nastave, o tome će roditelji i učenici biti obaviješteni na vrijeme.

Sada je najvažnije da se svi učenici strogo pridržavaju trenutno važećih epidemioloških mjera u školi, ali i izvan škole. Do sada nije bilo transmisije virusa u školi među učenicima, a sve zaraze koje su se dogodile među učenicima nisu se dogodile u školi.

Tijekom održavanja nastave u školi učenici su obvezni dolaziti na nastavu u školu. U slučaju izostanka učenika iz škole potrebno je izostanke opravdati kao i do sada sukladno važećim propisima o načinu opravdavanja sati.

Online nastava se održava samo i isključivo za učenike koji su u samoizolaciji ili su zaraženi ili posjeduju potvrdu nadležnog liječnika školske medicine o postojanju vulnerabilnosti učenika ili člana njegovog kućanstva. Za sve druge izostanke učenika iz škole (zbog drugih bolesti ili drugih razloga) ne održava se online nastava za te učenike.