OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U 2. POLUGODIŠTU

14.01.2021. 12:41

Poštovani roditelji i učenici,

U ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine započinje nastava u 2. polugodištu školske godine 2020./2021. Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije i odlukama Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava se od 18. do 29. siječnja 2021. godine organizira na sljedeći način:

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi u jutarnjoj smjeni prema redovitom rasporedu.

Učenici od 5. do 8. razreda nastavu pohađaju virtualno, odnosno online.

Za učenike od 1. do 4. razreda za koje se nastava izvodi u školi i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere koje su bile na snazi i u 1. polugodištu. To podrazumijeva da u školu mogu ući samo učenici koji na ulazu pokažu bilježnicu s izmjerenom temperaturom ili je roditelj učenika dao pristanak da se učeniku izmjeri temperatura u školi kod ulaska, pranje i/ili dezinfekcija ruku kod ulaska u školu, prije jela i kad god je to potrebno, držane razmaka od 1,5 od ostalih učenika i djelatnika tijekom boravka u školi. Preporuka je epidemiologa da svi učenici kad god je to moguće nose maske u školi jer osim što time štite i sebe i druge o tome ovisi hoće li u slučaju pojave zaraženog učenika u školi u samoizolaciji ići cijeli razred (ako ne nose maske) ili samo oni koji su bili u blizini zaraženog učenika (ako nose maske). Podsjećamo i na obvezu nošenja preobuće i preobuvanja u školi.

Za učenike od 5. do 8. razreda u prva dva tjedna nastave vrijede pravila utvrđena za online nastavu. Online nastava odvija se u Google Classroomu u virtualnim učionicama koje su kreirane na početku nastavne godine i u koje su svi učenici već prijavljeni. Učenici od 5. do 8. razreda su svi dobili na korištenje tablete, a oni koji nemaju Internet dobili su sim kartice. Stoga svi učenici posjeduju mogućnost sudjelovanja u online/virtualnoj/videokonferencijskoj nastavi. Online nastava će se održavati u realnom vremenu, odnosno svi učenici dužni su biti u svojim google classroom virtualnim učionicama u vremenu kada prema rasporedu imaju nastavu i s učiteljem mogu online komunicirati isključivo samo u vrijeme kada je nastava iz tog predmeta. Nastava će se uglavnom odvijati putem videokonferencije. Neprijavljivanje u virtualne učionice ili ne uključivanje u videokonferenciju upisat će se u eDnevnik kao izostanak s nastave. Prvi sat za sve učenike u online nastavi započinje u 8.00 sati ujutro.

Svima želimo uspješan nastavak školske godine 2020./2021.