OBILJEŽILI SMO DAN SIGURNIJEG INTERNETA

09.02.2021. 10:39

Zasigurno jedan od najvažnijih nadnevaka u kalendaru informacijske sigurnosti je onaj kojim obilježavamo Dan sigurnijeg interneta. Taj se dan obilježava drugog dana u drugom tjednu mjeseca veljače – ove godine 9. veljače. 

Cilj je samoga obilježavanja promicanje sigurnije i odgovornije uporabe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima. Tema ovogodišnjeg dana je Zajedno za bolji Internet.  Tako je naglasak stavljen na stvaranje boljega interneta bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici…

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu već sedmu godinu zaredom organizirao je aktivnosti i akcije s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali također i roditeljima. Poveznicu za sve sadržaje naši su učenici dobili u svojim online učionicama. Ondje su mogli doznati zaista mnogo zanimljivosti, pogledati bajku, slikovnicu, riješiti radnu bilježnicu, odigrati društvenu igru. Također mogli su pronaći i promotivne materijale za učenike ali i roditelje te smjernice o postupanju u slučaju e-nasilja. Ako i vi želite saznati više o ovome problemu – samo se povežite na stranicu https://csi.hr/dan-sigurnijeg-interneta/ .

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Fotografije snimljene u školi i preuzete s interneta