POSJETILI SMO UGOSTITELJSKO-TURISTIČKU ŠKOLU U OSIJEKU

19.05.2022. 21:24

Kako bi olakšali odluku odabira budućega zanimanja i pomogli učenicima osmih razreda prilikom nastavka školovanja i upisa u srednje škole, osječka Ugostiteljsko-turistička škola otvorila je svoja vrata budućim učenicima. 

Tako su naši zainteresirani učenici osmih razreda u četvrtak 19. svibnja prijepodne u pratnji školske knjižničarke posjetili školu. Prijam i doček učenika organiziran je u školskome praktikumu gdje je sve nazočne pozdravio ravnatelj škole, gosp. Andrej Kristek. Nakon srdačne ravnateljeve dobrodošlice, sve je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade, gđa. Miranda Glavaš – Kul. Osim njih, predstavili su se i profesori struke koji su ukratko ispričali o slasticama i koktelima dobrodošlice koji su pripremljeni povodom dolaska i koje su svi mogli kušati. Tom su prigodom i neki od učenika odlučili isprobati svoje vještine u spravljanju zdravoga doručka.

Učenici su zatim doznali i više o samoj školi, trajanju, programima i smjerovima za koje se mogu odlučiti i školovati te koje su mogućnosti usavršavanja u struci, napredovanja, natjecanja kao i samoga zapošljavanja. Osim profesora škole, učenicima su svoja iskustva i doživljaje ispričali i učenici.

Izvijestila i fotografirala: Vlasta Stubičar