hobIT - EDUKACIJA O PODUZETNIŠTVU 3. DIO

08.12.2022. 19:47

Treći modul edukacije o poduzetništvu i poduzetničkim vještinama pretvorio je sudionike u poduzetnike. Nakon prva dva modula i upoznavanja s pojmovima iz poduzetništva ali i načinima poduzetničkog razmišljanja, novi susret otkrio nam je kako izgledaju stvari „na terenu“. Sudionici su uskočili u ulogu proizvođača šešira, a zadatak im je bio razviti poslovni i financijski plan te plan proizvodnje šešira. Novac smo posudili od banke, dogovarali se s kolegama, proizvodili najbolje što smo mogli, a nakon izrade šešira voditeljice edukacije, koje su imale ulogu otkupljivača šešira, procijenili su koliko su naši proizvodi kvalitetni i mogu li konkurirati na tržištu. Neki proizvođači su, zbog dobro isplaniranog načina i procesa rada zadovoljili sve kriterije i na kraju ostvarili i dobit, a neki od nas iz svojih pogrešaka naučili na koji način trebamo promišljati o potencijalnim poslovanjima.

Sve u svemu, nakon trećeg susreta sudionici su osvijestili i usvojili važnost dobrog planiranja ali i suočavanja s rizicima koji nam se nalaze na putu.

Edukacija je provedena u sklopu projekta "E, baš hoću biti poduzetnik" koji je podržan financijskim sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma. Fotografije s drugog susreta u sklopu edukacije možete pogledati

Nositelj projekta: Osnovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“, Levanjska Varoš

Partneri: Osnovna škola „Antunovac“, Osnovna škola „Šećerana“, Visoka škola za zeleni razvoj iz Norveške, Zaklada Slagalica, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva.

Projekt „E, baš hoću biti poduzetnik“ podržan je sa 1.007.611,82 kuna financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP financijskog mehanizma. Cilj projekta je unaprjeđenje vještina učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika iz područja STEM-a, IKT-a, poduzetništva i rada s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i nadarenim učenicima u osnovnim školama.