NOVI PLAN UPISA UČENIKA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ZA ŠKOLSKU GODINU 2024./2025. I PROMJENA NAČINA UPISA UČENIKA

01.02.2024. 14:41

Poštovani roditelji,

Sukladno najnovijoj obavijesti Ureda za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije došlo je do promjene u planu upisa i načinu provođenja upisa učenika u 1. razred osnovne škole za školsku godinu 2024./2025. 

Prethodne obavijesti o predupisima i planu upisa koje su bile objavljene prestaju važiti i oglašava se novi plan upisa i NOVI NAČIN ELEKTRONIČKIH PRIJAVA za upis učenika u 1. razred. 

Molimo stoga roditelje da ne šalju predprijave i podatke o učenicima na e-mail škole, nego da sukladno novoj obavijesti upis i prijavu izvrše putem Nacionalnog informacijskog sustavu upisa u osnovne škole.

NOVA OBAVIJEST 

Roditelji djece obveznika upisa u osnovnu školu za školsku 2024./2025.godinu (djeca rođena u razdoblju od 1.travnja 2017. do 31. ožujka 2018.godine) upise u 1. razred obavljaju elektroničkim putem. 

Dana 22. veljače 2024. godine u Nacionalnom informacijskom sustavu upisa u osnovne škole otvaraju se prijave za redovan upis u prvi razred osnovne škole.

Roditelji će preko poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/ moći podnijeti prijavu za upis svog djeteta u prvi razred osnovne škole, sve do 31. ožujka 2024. godine.

Prijave za upis djece s već utvrđenim teškoćama moguće su već od 1. veljače 2024. godine do 31. ožujka 2024. godine.

U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Po prijavi, roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude: redoviti upis, redoviti upis djeteta s teškoćama, privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred osnovne škole iii odabir druge škole od one kojoj pripada prema upisnom području.

U sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani.

Roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine javiti školi koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih. 

Informacije o terminu i tijeku liječničkog pregleda, psihologijskog testiranja i razgovora spedagoginjom, roditelji će dobiti nakon završetka prijava, odnosno nakon 31. ožujka putem kontakt podataka navedenih u prijavi. 

Roditelji čija djeca nisu trenutno uključena u redovni program vrtića, obvezni su se javiti se vrtićima u Antunovcu i Ivanovac, a zbog upisa u program obveznog predškolskog minimuma.

Molimo pročitati NOVI Plan upisa u 1. razred na području Osječko baranjske županije (za školsku 2024./2025.godinu) koji se nalaz u OVDJE.

Sve dodatne informacije o načinu pristupa i elektroničkim prijavama u sustav upisa objavit ćemo naknadno na web stranicama škole kada ih budemo dobili.

Ostale informacije možete dobiti na 031/278-892 (ured pedagoginje i psihologinje).