TERENSKA NASTAVA U VUČEDOLU

21.09.2018. 15:26

U petak 21. rujna 2018. učenici 5.a i 5.b razreda u pratnji razrednica Tihane Pauković i Snježane Kralj te nastavnika Marka Jurkića i knjižničarke Vlaste Stubičar posjetili su Muzej vučedolske kulture nedaleko Vukovara.

Terenska nastava započela je u 8 sati ujutro polaskom ispred škole u Antunovcu. Svi učenici dobili su nastavne listiće i zadatke iz nastavnih predmeta koje toga dana imaju prema rasporedu te su trebali bilježiti i zapisivati tražene podatke.

Po dolasku u muzej dočekala nas je vodičica koja nas je zanimljivom pričom provela kroz muzej i predstavila postav muzeja. Potom smo svi skupa krenuli prema obližnjem lokalitetu na kojem su upravo u tijeku radovi na iskapanju novih predmeta koji potječu iz doba vučedolske kulture. Na iskopinama (tzv. sondama) učenici su mogli isprobati neke od alatki koje arheolozi rabe pri iskapanjima te su isprobali kopati. Zatim smo se uputili u prostor gdje je pronađena vučedolska jarebica kao i grobovi ondašnjih stanovnika. S tog mjesta mogli smo promatrati Dunav – rijeku koja povezuje i spaja svojim tokom razne narode i mnoge europske države.

Prepuni dojmova i novih zanimljivih podataka kao i fotografija koje su učenici morali snimiti, vratili smo se rješavanju nastavnih listića, ali i u Antunovac.

Arhiva vijesti