PROJEKT 2.A RAZREDA - ČITAM SEBI, ČITAM TEBI

23.03.2023. 00:31

Učenici 2.a razreda tijekom ove školske godine sudjeluju u projektu „Čitam sebi, čitam tebi“ s ciljem razvoja čitateljskih vještina i navika. Uz to kod učenika se želi potaknuti i razvijati zanimanje za knjigu i zajedničko čitanje u razredu i kod kuće s članovima obitelji. 

 

Zajedničke aktivnosti provodimo čitanjem knjiga u razredu koristeći  dostupne knjige iz razredne čitaonice te kroz suradnju sa školskom knjižnicom i našom knjižničarkom Vlastom. Ove se godine knjižničarka uključila u projekt Naša Mala Knjižnica koji za cilj ima promicanje čitanja među djecom. Svrha ovog projekta je i ponuditi učenicima naslove kojima ih potičemo na razgovor, promišljanje ali i stvaramo aktivne čitače. Projekt su učenici odlično prihvatili te su s nestrpljenjem čekali novi naslov svakoga mjeseca.

Kroz prigodne sadržaje koje čitaju učenici se uče toleranciji, uvažavanju različitosti  te usvajaju temeljne građanske vrijednosti, a svoje dojmove i zapažanja iskazuju kroz dramske i scenske improvizacije te umjetničke izričaje i igre.

Početkom veljače obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas kada smo čitali jedni drugima i bili dio čitateljske zajednice koja je obilježavala taj dan.

Zanimljivo i zabavno nam je bilo i kada smo stvarali tajno pismo s kojim smo slali poruke svojim prijateljima.

Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor

Arhiva vijesti