MEĐUŠKOLSKI KVIZ - EUROPSKA UNIJA

20.04.2023. 23:15

Nakon četverogodišnje stanke ponovno smo odlučili oživjeti naša međuškolska druženja i naše kvizove znanja. Tako smo domaćinstvo ovogodišnjega kviza vrlo rado preuzeli na sebe i međuškolski kviz priredili u četvtak 20. travnja u poslijepodnevnim satima.

Pozvali smo naše stare kvizaške škole ali i neke nove. Iako zbog raznih obveza i aktivnosti neke škole nisu mogle doći, raduje uključivanje novih škola. Tako su, uz našu ekipu, na međuškolskome kvizu sudjelovale OŠ Mate Lovraka iz Vladislavaca, OŠ Miroslava Krleže iz Čepina, OŠ „Ernestinovo“ iz Ernestinova, te dvije baranjske škole OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ iz Belog Manastira te OŠ „Šećerana“ iz Šećerane.

Ovogodišnji smo kviz priredili u obliku sve popularnijih pub kvizova te je svaku školu predstavljala ekipa od po četiri člana predstavnika svakog razreda (5., 6., 7. i 8.). Tema i pitanja kviza bila su vezana uz Europsku uniju. Ekipe su imale različite zanimljive i zabavne igre u kojima je trebalo prikupiti što više bodova. Tako su ABC pitalice obuhvatile osnovne najzanimljivije podatke o zemljama, osobama i mjestima u Europskoj uniji. Također jedna je igra bila vezana uz poznata jela zemalja članica u kojoj su ekipe trebale odgonetnuti i navesti sastojke tih jela. U igri pogodi tko sam trebalo je prepoznati poznate osobe, a u igri pobjednika Eurosongova trebalo je pogoditi iz koje zemlje dolaze pobjednici. Najviše uspjeha i prikupljenih bodova imala je ekipa OŠ „Dr. Franjo Tuđman“ iz Beloga Manastira koja je i pobijedila u kvizu. Drugoplasirana je ekipa OŠ Miroslava Krleže iz Čepina dok su treće mjesto osvojili naši učenici.

Osim igara za natjecateljske ekipe, natjecati su se mogli i navijači koji su došli podržati svoje ekipe i škole. I za njih smo priredili razne zanimljive igre znanja ali i vještina. Vrijeme u ugodnom druženju i natjecanju prošlo je brzo, svima se svidio kviz i igrice koje su priredile ali i ideje za njih dobile učiteljice i na usavršavanjima u sklopu Erasmus+ projekta škole. Nakon kviza, priredili smo osvježenje i zakusku za učenike i učitelje.

Čestitamo svim sudionicima kviza i zahvaljujemo školama na odazivu i predivnom poslijepodnevu. Veselimo se našim sljedećim druženjima i radujemo odlasku u Beli Manastir iduće godine.

Fotografirala: Maja Čagalj

Izvijestila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti