PROJEKT hobIT - EDUKACIJA O RADU S UČENICIMA S POSEBNIM ODGOJNO-OBRAZOVNIM POTREBAMA

04.09.2023. 21:19

Zadnje nenastavne dane iskoristili smo za provedbu edukacije za nastavnike i druge odgojno-obrazovne radnike o prilagodbi nastave učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i darovitim učenicima. Edukaciju je provela Udruga Klikeraj a vodila ju je Josipa Mamužić. Edukacija je održana u osnovnoj školi u Antunovcu, a sastojala se iz dva djela, podijeljenog na tri dana u ukupnom trajanju od 24 sata. Na edukaciji je sudjelovalo 16 nastavnika i stručnih suradnika. Cilj programa bio je razvoj kompetencija učitelja i drugih odgojno-obrazovnih radnika u području učenika s posebnim potrebama, darovitih učenika i učenika s teškoćama u razvoju te pružanje znanja i alata potrebnih za uspješan odgoj i obrazovanje.

Edukacija je otvorila čitav niz tema koje govore o izazovima u radu s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u odgojno-obrazovnom sustava i pokazala kako svaki oblik neformalne, odnosno izvaninstitucionalne podrške doprinosi boljem razumijevanju potreba navedenih učenika, ali i jačanju kapaciteta nastavnika koji se svakodnevno susreću s različitim situacijama u nastavi i u školi. Sudionici su pokazali veliki interes u usvajanju znanja, ali i u razmjeni iskustva te se pokazalo koliko su posebne potrebe i dalje aktualna i goruća tema u obrazovanju. Sudionicima je pružena mogućnost mentoriranja procesa kreiranja kurikuluma izvannastavne aktivnosti Poduzetništvo u domeni prilagodbe nastavnog plana i programa učenicima s posebnim OOP.

Edukacija je dio projekta “E, baš hoću biti poduzetnik!”

𝑃𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡 „𝐸, 𝑏𝑎𝑠̌ ℎ𝑜𝑐́𝑢 𝑏𝑖𝑡𝑖 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑧𝑒𝑡𝑛𝑖𝑘!“ 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑧̌𝑎𝑛 𝑗𝑒 𝑠𝑎 133.396 𝑒𝑢𝑟𝑎 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑒 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑠̌𝑘𝑒 𝐼𝑠𝑙𝑎𝑛𝑑𝑎, 𝐿𝑖ℎ𝑡𝑒𝑛𝑠̌𝑡𝑎𝑗𝑛𝑎 𝑖 𝑁𝑜𝑟𝑣𝑒𝑠̌𝑘𝑒 𝑢 𝑜𝑘𝑣𝑖𝑟𝑢 𝐸𝐸𝐴 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑜𝑔 𝑚𝑒ℎ𝑎𝑛𝑖𝑧𝑚𝑎. 𝐶𝑖𝑙𝑗 𝑝𝑟𝑜𝑗𝑒𝑘𝑡𝑎 𝑗𝑒 𝑢𝑛𝑎𝑝𝑟𝑗𝑒đ𝑒𝑛𝑗𝑒 𝑣𝑗𝑒𝑠̌𝑡𝑖𝑛𝑎 𝑢𝑐̌𝑖𝑡𝑒𝑙𝑗𝑎 𝑖 𝑑𝑟𝑢𝑔𝑖ℎ 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑗𝑛𝑜-𝑜𝑏𝑟𝑎𝑧𝑜𝑣𝑛𝑖ℎ 𝑟𝑎𝑑𝑛𝑖𝑘𝑎 𝑖𝑧 𝑝𝑜𝑑𝑟𝑢𝑐̌𝑗𝑎 𝑆𝑇𝐸𝑀-𝑎, 𝐼𝐾𝑇-𝑎, 𝑝𝑜𝑑𝑢𝑧𝑒𝑡𝑛𝑖𝑠̌𝑡𝑣𝑎 𝑖 𝑟𝑎𝑑𝑎 𝑠 𝑢𝑐̌𝑒𝑛𝑖𝑐𝑖𝑚𝑎 𝑠 𝑝𝑜𝑠𝑒𝑏𝑛𝑖𝑚 𝑜𝑑𝑔𝑜𝑗𝑛𝑜-𝑜𝑏𝑟𝑎𝑧𝑜𝑣𝑛𝑖𝑚 𝑝𝑜𝑡𝑟𝑒𝑏𝑎𝑚𝑎 𝑖 𝑛𝑎𝑑𝑎𝑟𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑢𝑐̌𝑒𝑛𝑖𝑐𝑖𝑚𝑎 𝑢 𝑜𝑠𝑛𝑜𝑣𝑛𝑖𝑚 𝑠̌𝑘𝑜𝑙𝑎𝑚𝑎.
 

Arhiva vijesti