VILENJACI U GOSTIMA U 3.A RAZREDU

14.12.2023. 20:34

Nema boljeg trenutka za stvaranje pozitivnog ozračja u učionici od ovog blagdanskog vremena u kojem se nalazimo. U učionici 3.a razreda svakog je jutra živo. Iz njega se čuje glazba, pjesma i poneki zvuk čuđenja i oduševljenja  nakon što pročitamo poruku u adventskom kalendaru.

Naime, u sklopu Erasmus projekta Safe Circle of positive energy, učiteljica Marijana Butor je za svoje učenike izradila adventski kalendar u kojem dvoje vilenjaka svakodnevno šalju poruke učenicima, ali i postavljaju dnevne izazove. Tako Vilko Brižljivko i njegova sestra Vilhelmina potiču učenike na lijepo pisanje, poštivanje razrednih dogovora, na urednost učionice i radnog prostora, aktivnost na satu, lijepo ponašanje itd. Ali pomažu im i u rješavanju matematičkih zadataka, zajedno s njima uče o zimi i putuju svijetom. Zato učenici svako jutro s nestrpljenjem iščekuju i čitaju poruke simpatičnih vilenjaka uz koje uvijek dođe i vesela pjesma ili poučni film o kojem razgovaraju sa svojom učiteljicom.

Kroz igru i  motivaciju učenika učiteljica ostvaruje ciljeve projekta s naglaskom na proces učenja uz poticajno ozračje,  uvažavajući odnos između učitelja i učenika te pozitivnu komunikaciju. Sve aktivnosti ćemo provoditi do kraja polugodišta te tako ujedno širiti pozitivne poruke mira, veselja i ljubavi.

Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor

Arhiva vijesti