OBAVIJEST RODITELJIMA DJECE KOJI SE UPISUJU U 1. RAZRED - LIJEČNIČKI PREGLEDI

08.04.2024. 01:27

Poštovani roditelji djece koja se upisuju u 1. razred za školsku godinu 2024./2025.

Nakon završetka procesa prijava u elektronički sustav upisa djece, potrebno je obaviti liječnički pregled djece. Za liječnički pregled naručuje se preko aplikacije terminko. 

 

LIJEČNIČKI PREGLED PRIJE UPISA U 1. RAZRED OSNOVNE ŠKOLE ODRŽATI ĆE S U AMBULANTI ŠKOLSKE MEDICINE

Drinska 8, Osijek

SOBA 37..

 

UPUTE O DOLASKU U AMBULANTU:

Za pregled djeteta kod školskog liječnika  je neophodno slijedeće :

 

1. Prije sistematskog pregleda potrebno je izvaditi krv i urin u nadležnom laboratoriju (DZ Osijek ili DZ Drava-ovisno o liječniku kod kojeg se dijete liječi) tjedan dana prije termina pregleda. Dijete mora biti natašte.  Uputnica će biti izdana nakon Vaše rezervacije termina  za sistematski pregled djeteta i biti će vidljiva u laboratoriju. Nalaz ne morate podizati!

2. Dijete treba doći na pregled sa jednim od roditelja/staratelja (u točno zakazanom terminu).

3. Ponijeti zdravstvenu iskaznicu i cjepnu knjižicu.

4. Zdravstveni karton djeteta (zatražiti karton/ ispis kartona od izabranog liječnika(pedijatra) gdje se dijete inače liječi, nakon pregleda karton vratiti izabranom liječniku).

5. Ostala zdravstvena dokumentacija (otpusno pismo iz rodilišta (ako imate), ukoliko je dijete ležalo u bolnici, ili boluje od neke kronične bolesti, alergija, ponijeti nalaze specijalista.

6. Ponijeti potvrdu o stanju zubi od stomatologa-ZUBNA PUTOVNICA (za upis u 1. razred osnovne škole potrebno je posjetiti doktora dentalne medicine koji će pregledati Vaše dijete. Tijekom pregleda doktor dentalne medicine će za Vaše dijete ispuniti obrazac „Zubna putovnica”. Ispunjeni obrazac predat ćete školskom liječniku prilikom pregleda za upis u osnovnu školu.)

7. Ispunite online obrazac za roditelje (nalazi se na četvrtom koraku rezervacije termina).

8. Po obavljenom pregledu, ukoliko je dijete zdravo, bit će cijepljeno protiv dječje paralize te ospica, rubeole i zaušnjaka  (IPV+MPR).

Arhiva vijesti