TESTIRANJE KANDIDATA

OBJAVLJENO 22.10.2024.

OBAVIJEST KANDIDATIMA NA NATJEČAJU ZA UČITELJA/ICU INFORMATIKE

Povjerenstvo za vrednovanje kandidata na natječaju za učitelja/icu informatike  utvrdilo je listu kandidata koji se pozivaju na testiranje.

Na testiranje se pozivaju kandidati koji ispunjavaju sve formalne uvjete iz natječaja, uvjete iz članka 105, stavak 6., točka b) Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN br. 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 136/14, 152/14, 07/17, 68/18, 98/19, 64/20, 151/22 i 156/23) i imaju potrebne kvalifikacije na temelju članka 15. i 17., točka b) Pravilnika o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (NN br. 6/2019 i 75/2020), budući da se na natječaj nije prijavila osoba koja ispunjava uvjete iz točke a) Zakona i Pravilnika.

Kandidati koji ispunjavaju gore navedene uvjete i koji se pozivaju na testiranje  su:

  1. Luka Čabai – magistar primarnog obrazovanja s modulom Informatika

Svi ostali kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete, ali nemaju potrebne kvalifikacije na razini točke b) Zakona i Pravilnika ne smatraju se više kandidatima na natječaju.

Svi kandidati koji imaju potrebne kvalifikacije na razini točke b) Zakona i Pravilnika, a ne ispunjavaju formalne uvjete ne smatraju se više kandidatima na natječaju iz sljedećih razloga:

-prijava na natječaj nije predana potpuna

-prijava na natječaj i/ili životopis nisu vlastoručno potpisani (ukoliko su predani u papirnom obliku) ili digitalno potpisani (ukoliko su predani e-mailom)

-uz diplomu nije predana dopunska isprava iz koje je vidljivo da je kandidat koji je magistar/a primarnog obrazovanja kvalificiran za predavanje Informatike (ima modul Informatiku) ili na potvrdi fakulteta nije isto navedeno;

-uz diplomu nije predana potvrda o položenim pedagoško-psihološko-didaktičko-metodičkim kompetencijama (osim za magistre primarnog obrazovanja)

 

Pisano testiranje kandidata održat će se u PETAK 25. listopada 2024. godine s početkom  u 8.15 sati u Osnovnoj školi „Antunovac“, Školska ulica 15, Antunovac.

Kandidati su na testiranje obvezni ponijeti osobnu iskaznicu radi identifikacije i kemijsku olovku plave boje. Kandidat koji ne pristupi testiranju ne smatra se više kandidatom na natječaju. Ispit se piše 90 minuta. Ispit sadrži 3 pitanja esejskog tipa iz sljedećih područja:

-             Jedno pitanje iz područja poznavanja propisa i zakona iz područja osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja i pedagoške dokumentacije;

-             Jedno pitanje iz područja poznavanja metodike, didaktike, kurikuluma i rada u nastavi informatike u osnovnoj školi;

-             Jedno pitanje iz poznavanja pedagoškog rada učitelja u školi i snalaženja u specifičnim situacijama u razredu i izvan razreda.

IZVORI ZA PRIPREMU KANDIDATA:

  1. Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi sa svim važećim izmjenama i dopunama
  2. Kurikulum nastavnog predmeta Informatika za osnovne škole i gimnazije
  3. Statut Osnovne škole „Antunovac“ (na web stranici škole)
  4. Godišnji plan i program rada škole za šk. god. 2024./2025. (na web stranici škole)
  5. Kurikulum škole za šk. god. 2024./2025. (na web stranici škole)
  6. Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera sa svim važećim izmjenama i dopunama
  7. Pravilnik o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi sa svim važećim izmjenama i dopunama
  8. Pravilnik o radu Osnovne škole „Antunovac“ (na web stranici škole)
  9. Pravilnik o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju

10. Pravilnik o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima (web stranica Škole)