PRAVILA PONAŠANJA NA FB

Facebook je zamišljen kao mjesto za virtualne kontakte, prvenstveno učenika i njihovih roditelja i nastavnika i uprave Osnovne škole Antunovac. Naravno, i svi ostali zainteresirani su pozvani da nam se pridruže.
Na facebook profilu škole vrijede sva pravila korištenja koja je propisao Facebook i pravila ponašanja propisana od strane Škole. Podsjećamo da je prema pravilima i propisima Facebook-a otvaranje profila na ovoj društvenoj mreži dozvoljeno osobama iznad 13 godina.

Za profil Facebooka je odgovorna OŠ "Antunovac", ali on nije službeno glasilo Škole.

UPOZORENJE!
Povrede pravila ponašanja i uvijeta korištenja facebook profila Škole biti će sankcionirane od strane administratora. Korisnik će u slučaju povrede uvijeta korištenja fb-profila škole biti upozoren, a ako se nastavi daljnje kršenje, biti će mu blokiran pristup fb-profilu škole.

PRAVILA PONAŠANJA

Kao dio obrazovne zajednice, prihvaćamo odgovarajući način ophođenja. Stoga posebno naglašavamo sljedeća pravila ponašanja, koja ne isključuju ostala:
* Izazivanje svađa, te vrijeđanje, klevetanje, tračanje i sl. (kako članova fb-profila, tako i ostalih osoba/organizacija/...) je zabranjeno.
* Komercijalni i drugi oglasi nevezani uz Školu su zabranjeni, osim oglasa koji su dio Facebooka.
 * Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa i u skladu sa zakonom.
* Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene. To se posebno odnosi na razmjene piratskih sadržaja (igrica, računalnih programa, filmova i sl.).
* Treba izbjegavati pisanje o stvarima koje nemaju veze sa zadanom temom, pisanje VELIKIM SLOVIMA, odgovaranje na provokacije (neprimjereno ponašanje se prijavljuje moderatorima i onda to oni rješavaju).

Ozbiljni prekršaji mogu rezultirati sankcijama na fb-profilu škole (recimo, blokiranjem korisnika), ali i daljnjim koracima koje odluče poduzeti Administratori ili Škola.