ČAROBNI KVADRAT U 3.A

Naglasak strukturiranog tečaja je bio na uspostavljanju pozitivnog ozračja u razredu i školi kroz uvažavanje različitosti, poštivanje dogovorenih pravila, poticanje osjećaja sigurnosti i međusobnog poštovanja.

Jedna od prvih ostvarenih aktivnosti je stvaranje poticajnog okruženja u kojem će se svi učenici osjećati ugodno te smo stvorili zone za učenje, igru, čitanje i kreativni rad, u čemu su sudjelovali svi učenici 3.a razreda.

Učiteljica je potom učenicima predstavila priču „Čarobni kvadrat“ autorice Ingrid Przybylla. To je interaktivna priča za presavijanje i pričanje kroz koju se učenici upoznaju s tehnikom origamija, ali i spoznaju koja se čarolija krije u običnom kvadratu jer se od njega mogu napraviti mnogi zanimljivi predmeti. Učenici su pozorno pratili priču te su od svojih kvadrata izrađivali zadane elemente koji se spominju u priči. Za rad je bilo potrebno strpljenje i koncentracija, a učenici su pokazali veliki interes za origami tehniku.

Stoga smo svoj kreativni kutak nazvali „Origami kutak“ gdje će učenici tijekom  odmora i slobodnog vremena moći izrađivati origamije, surađivati i pomagati jedni drugima, ali i opuštati se nakon napornog rada.

 Fotografirala i izvijestila: Marijana Butor