ADVENTSKI SAJAM 2023.

19.12.2023. 23:59

Adventski sajam održan je u utorak 19. prosinca u dvorištu škole od 17h.

Sudjelovali su učenici iz svih razreda na različite načine: izradom božićnih ukrasa, u pripremi kolača, prodajom na štandovima. 

Na štandovima se tako moglo pronaći svega. Raznorazni ukrasi za bor (kuglice, zvjezdice, ukrasi od tjestenine, sovice), razni dekorativni ukrasi (borići, staklenke, vuneni ukrasi), naravno i božićne čestitke te svijeće rađene od pčelinjega voska. Na sajmu su se mogle pronaći i vrećice sa smiljem koje su učenici sami uzgojili i načinili vrećice za nj.

Kakav bi to sajam bio da nije u ponudi bilo i jela i pića. Tako su posjetitelji mogli isprobati razne sendviče te pečene kobasice, a od slatkoga naravno bilo je kolača, kokica. Uz hranu, osvježiti se ili zagrijati moglo uz toplu čokoladu, čaj a za one starije bilo je u ponudi i kuhanoga vina.

Svi posjetitelji mogli su osvojiti i vrijedne nagrade jer je u ponudi bila i tombola sa zaista vrijednim nagradama. Sve posjetitelje razveselile su i članice našeg malog zbora prigodnim programom a gosti sajma bili su i mladi tamburaši koji su izveli prigodne tradicijske božićne pjesme. Pozdrav i najave te ponude na sajmu putem razglasa, odradili su učenici Petra, Mihael i Moira.

Sajam je održan u sklopu učeničke zadruge Antuntun koja se ovim putem i predstavila posjetiteljima, a sav prihod na sajmu uložit će se u rad i potrebe zadruge.  

Izvijestio: Goran Bažon

Fotografije: Tomislav Duk i Goran Bažon

 

Arhiva vijesti