MOJA ŠKOLA JE BIJELO PLAVA

18.04.2024. 21:06

NK Osijek u suradnji s osječkim osnovnim školama provodi zanimljiv projekt pod nazivom Moja škola je bijelo-plava. U sklopu tog programa dogovoren je za četvrtak 18. travnja i susret i posjet predstavnika NK Osijek našoj školi.

Susret igrača i učenika bio je organiziran u našoj školskoj sportskoj dvorani gdje su učenici imali priliku za druženje i upoznavanje s prvotimcima bijelo-plavih vratarom Markom Malenicom i jednim od najmlađih u ekipi Filipom Živkovićem.  Susret je vodio glasnogovornik kluba gospodin Mario Mihić. Veselje učenika izazvao je i dolazak Legosa, maskota kluba.

Teško je bilo opisati radost na licima učenika, najmlađih navijača, koji su mogli razgovarati, fotografirati se s nogometašima, koji su tijekom susreta podijelili i stotine potpisa, osmjeha te proveli vrijeme u ugodnom druženju, no jedan od ciljeva ove akcije bio je i povećanje članova navijačke skupine kluba.

Također smo ponosni što je naša škola dobila i dragocjeni dar, uokviren dres s potpisom igrača i trenera NK Osijek koji će se uskoro naći i na zidu predvorja škole. Dar su primili ravnatelj škole, Tomislav Duk i knjižničarka Vlasta Stubičar koja je i dogovarala i omogućila učenicima ovaj zasigurno nezaboravan susret.

Ovaj je događaj organiziran i kao dio našeg školskog Erasmus + projekta Siguran krug pozitivne energije ( Safe circle of positive energy) kojim želimo učenike još više povezati i pozvati na zajedništvo, a ujedno i  razvijati osjećaj pripadnosti lokalnim sportskim klubovima te potaknuti i pozvati učenike da se okrenu sportu, da kroz sport, koji osim dobrobiti za njihovo zdravlje i pravilniji tjelesni i fizički razvoj, nudi i mogućnosti novih susreta, poznanstava ali kasnije i prilika za posao i karijeru.

Fotografirala: Marijana Butor

Izvijestila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti