OBITELJSKI DAN 2024.

15.05.2024. 22:27

15. svibanj odlukom Skupštine Ujedinjenih Naroda proglašen je Međunarodnim danom obitelji. Znamo da je za pravila i kvalitetan razvoj djeteta važna obitelj, stoga smo u našoj školi odlučili obilježiti ga na opušten, zanimljiv i zabavan način i provesti ga u zajedničkom druženju s našim učenicima i njihovim roditeljima.

 

Tako su učenici i roditelji mogli provjeriti svoje znanje i vještine u tradicionalnom pub quizu na temu Obiteljske veze. Pored kviza, učenici članovi skupine povjesničara priredili su dvije zanimljive radionice koje su vezali uz ovogodišnji školski projekt Prošlost oko nas u kojem istražuju i stvaraju školski muzej.

Od sportskih aktivnosti zanimljive su bile odbojkaška utakmica za djevojke i nogometna za dečke. Svoje su sportske vještine učenici i roditelji isprobali i u raznim tradicijskim starim sportovima poput skakanja u vrećama, nošenje jajeta u žlici i potezanju konopa. Za one ne baš sportske tipove, priređen je i kutak s društvenim igrama.

Učiteljice razredne nastave priredile su zanimljivo natjecanje. Na pet lokacija postavljeni su razni zadatci. Rješavanjem i obilaskom svih pet postaja, učenik i njegov roditelj prikupljali su žigove. Prikupivši sve potrebne žigove, svaki je sudionik dobio priznanje za sudjelovanje. 

Zanimljivo je bilo i na terenima u našoj područnoj školi gdje su se učenici zajedno s roditeljima također natjecali u raznim sportovima i raznim vještinama.

Ni ove godine nije izostao izbor najkolača. Svi uključeni predstavili su svoje kolače, a stručni je ocjenjivački sud proglasio pobjednički kolač.

Na našem druženju predstavila se i školska zadruga Antuntun priredivši razne sendviče i osvježenje u obliku sokova, smoothija, a u ponudi su se našle i jagode sa šlagom.

Fotografirale: Anja Tokić, Edita Starčević

Tekst priredila: Vlasta Stubičar

Arhiva vijesti